Bestuur

Het bestuur van KWF Tilburg bestaat uit zeven bestuursleden. Elk bestuurslid zal zich hieronder kort voorstellen. Mocht je in contact willen komen met één specifiek bestuurslid, stuur een mail naar info@kwtilburg.nl en je wordt met de juiste persoon in contact gebracht.

V.l.n.r.: Sau-Chen, Machiel, Helga, Walther, Jolanda, Marie-José, Jes & Rob

Helga (Voorzitter)

Dit jaar is de afdeling Tilburg gevormd van een collecte-afdeling naar een nieuwe structuur. Er is achter de schermen veel gebeurd: er zijn nieuwe bestuursleden aangetreden, waarmee de afdeling van een collecte-afdeling naar een ‘brede afdeling’ is getransformeerd. Dit betekent dat er binnen het bestuur diverse rollen zijn die het mogelijk maken om meer te organiseren dan de collecte alleen.

Ik stel me graag even voor. Mijn naam is Helga Meijer en sinds januari 2017 in de functie van Voorzitter van het bestuur KWF Kankerbestrijding afdeling Tilburg. Sinds 2015 ben ik ook collectant. Doelbewust gekozen voor KWF Kankerbestrijding, nadat ik mijn hartsvriendin in 2014 aan kanker heb verloren.

Mijn motivatie en doel is samen met het bestuur een hechte, effectieve en gemotiveerde vrijwilligersorganisatie op te zetten en aan te sturen, zodat wij als team gezamenlijk een goede bijdrage kunnen leveren aan KWF Kankerbestrijding!

Machiel (Vicevoorzitter & PR)

Mijn naam is Machiel Hermans, 24 jaar en ik woon sinds het begin van mijn studententijd in Tilburg. Sinds oktober vorig jaar maak ik met veel plezier deel uit van het bestuur van KWF Tilburg. Als maatschappelijk betrokken persoon geloof ik erin als iedereen een steentje bijdraagt aan de samenleving, we de wereld zoveel mooier kunnen maken. En specifiek gerelateerd aan KWF: Kankervrij. Het doet me goed dat KWF Tilburg zoveel vrijwilligers kent, want alleen sámen komen we een stap dichterbij.

Marie-José (Secretaris)

Mijn naam is Marie-José Hooijen, 53 jaar geboren en getogen in Tilburg. Naast mijn dagelijks werk ben ik graag ook sociaal betrokken daarom was de stap als regionaal bestuurslid naar KWF een hele logische en bewuste. Ik hoop namelijk op deze manier een steentje bij te kunnen dragen om meer geld te genereren voor nog meer onderzoek zodat wij deze ziekte de wereld uit kunnen helpen. Aan enthousiasme ontbreekt het zeker niet binnen het bestuur en alle vrijwilligers binnen de regio.

Jes (Penningmeester)

Mijn naam is Jes Geerts, sinds 5 jaar ben ik bestuurslid van de afdeling Tilburg. Mijn taak hier is penningmeester.Na een aantal jaren gecollecteerd te hebben voor KWF, hebben ze mij gevraagd in het bestuur te komen. Dit heb ik gedaan, omdat ik graag naast mijn werk een bijdrage wil leveren aan een goed doel, waar ik mij ook persoonlijk bij betrokken voel.

Rob (Coördinator wijken)

Mijn naam is Rob en ik ben ongeveer 5 jaar geleden begonnen met mijn vrijwilligerswerk voor KWF Kankerbestrijding. Ik had me aangemeld als collectant, maar wilde me graag breder inzetten om het doel van KWF te helpen bereiken: “er voor zorgen dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker”. Als bestuurslid heb ik me daarom in de eerste jaren gefocust op de organisatie van de collecte. Met de komst van de nieuwe bestuursleden kunnen we onze activiteiten uitbreiden en zodoende een nog grotere bijdrage leveren aan het goede werk van KWF.

Walther (Coördinator evenementen)

Mijn naam is Walther Kuppens en ik ben een trotse vader van 4 kinderen. Samen met mijn vrouw woon ik in De Blaak en ondanks het feit, dat ik niet in Tilburg geboren ben, voel ik me hier al heel lang prima thuis. Ik ben hier namelijk blijven “hangen” na mijn studententijd. Naarmate ik ouder word, merk ik, dat ik steeds beter in staat ben om dichter bij mezelf te blijven, maar ook op zoek ga naar waar ik een zinvolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Zo ben ik enkele jaren geleden persoonlijk geconfronteerd met kanker. Dit zet de zaak letterlijk en figuurlijk op scherp en heb je binnen 1 oogopslag duidelijk voor ogen wat nu echt belangrijk is in het leven. Op nummer één staat hier zonder twijfel mijn gezin, maar er is meer. Ik ben blij dat ik me hard kan maken om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding afdeling Tilburg, zodat deze vervelende ziekte uit alle macht kan worden bestreden.

Sau-Chen (Coördinator collecte)

Ik ben Sau-Chen en in het najaar van 2017 het team van KWF Tilburg gaan versterken in de functie van collecte – coördinator. Ik ben 3 jaar geleden begonnen als collectant en na 1 jaar heb ik besloten wijkhoofd te worden. Uiteraard blijf ik actief deelnemen aan de deur-tot-deur collectes! Iedereen heeft een persoonlijke motivatie waarom hij of zij graag iets voor KWF wilt betekenen, ik dus ook en samen met alle vrijwilligers bij KWF gaan wij het verschil maken. Er komt een dag dat wij eindelijk ons doel gaan bereiken : kanker uit ons leven bannen

Jolanda van de Water (Ambassadeur)

Ik ben Jolanda van de Water en sinds 2016 werkzaam als maagdarmleverarts in het ETZ in Tilburg. In 2018 heb ik kennis mogen maken met KWF Tilburg en heb ik besloten mij hierbij aan te sluiten; als maagdarmleverarts, maar ook persoonlijk. Zowel in mijn werk als privé word ik regelmatig geconfronteerd met kanker. Het is dan ook ernstig duidelijk dat er nog steeds veel mensen overlijden aan de gevolgen van kanker en dat er meer onderzoek, en dus geld, nodig is om dit te veranderen en kanker een chronische ziekte te maken en uiteindelijk zelfs te genezen. Hier zet ik mij graag voor in.