Bestuur

Het bestuur van KWF Tilburg bestaat uit tien bestuursleden. Elk bestuurslid zal zich hieronder kort voorstellen. Mocht je in contact willen komen met één specifiek bestuurslid, stuur een mail naar info@kwtilburg.nl en je wordt met de juiste persoon in contact gebracht.

V.l.n.r.: Sau-Chen, Machiel, Helga, Walther, Jolanda, Marie-José, Jes & Rob

Helga (Voorzitter)

Sinds enkele jaren is de afdeling Tilburg gevormd van een collecte-afdeling naar een nieuwe structuur. In deze periode is er achter de schermen veel gebeurd: er zijn nieuwe bestuursleden aangetreden, waarmee de afdeling van een collecte-afdeling naar een ‘brede afdeling’ is getransformeerd. Dit betekent dat er binnen het bestuur diverse rollen zijn die het mogelijk maken om meer te organiseren dan de collecte alleen.

Ik stel me graag even voor. Mijn naam is Helga Meijer en sinds januari 2017 in de functie van Voorzitter van het bestuur KWF Kankerbestrijding afdeling Tilburg. Sinds 2015 ben ik ook collectant. Doelbewust gekozen voor KWF Kankerbestrijding, nadat ik mijn hartsvriendin in 2014 aan kanker heb verloren.

Mijn motivatie en doel is samen met het bestuur een hechte, effectieve en gemotiveerde vrijwilligersorganisatie op te zetten en aan te sturen, zodat wij als team gezamenlijk een goede bijdrage kunnen leveren aan KWF Kankerbestrijding!

Suzanne (Secretaris)

Mijn naam is Suzanne Brinkman. Ik woon met mijn echtgenoot in Rosmalen, maar werk al jaren in de Tilburgse advocatuur, bij NeXT advocaten. Ik heb kennisgemaakt met deze mooie club tijdens de Warandeloop 2019 en ben er trots op dat ik in de rol als secretaris er deel van uitmaak. Er zijn al immens grote stappen gezet in de bestrijding van kanker. Helaas heb ik in mijn nabije omgeving hier nog weinig profijt van gehad. Dat maakt mij des te gemotiveerder om mij via deze weg in te zetten deze stappen nog groter te maken.

Jes (Penningmeester)

Mijn naam is Jes Geerts, sinds 5 jaar ben ik bestuurslid van de afdeling Tilburg. Mijn taak hier is penningmeester.Na een aantal jaren gecollecteerd te hebben voor KWF, hebben ze mij gevraagd in het bestuur te komen. Dit heb ik gedaan, omdat ik graag naast mijn werk een bijdrage wil leveren aan een goed doel, waar ik mij ook persoonlijk bij betrokken voel.

Lars (PR en Communicatie)

Ik ben Lars van Bladel en sinds augustus 2019 maak ik met veel plezier deel uit van het bestuur van KWF Tilburg. Binnen ons bestuur focus ik onder andere op het contact met onze wijkhoofden, collectanten en donateurs en het faciliteren van de collecte in Tilburg en omgeving.  Via deze weg  probeer ik een kleine bijdrage te leveren in het verwezenlijken van de doelen van KWF. De weg is nog lang en er is nog veel werk te verzetten, maar er worden mooie stappen gemaakt: kanker is steeds vaker, steeds beter behandelbaar. Laat dat nou een mooie motivatie zijn om er samen voor te blijven gaan.

Rob (Coördinator wijken)

Mijn naam is Rob en ik ben ongeveer 5 jaar geleden begonnen met mijn vrijwilligerswerk voor KWF Kankerbestrijding. Ik had me aangemeld als collectant, maar wilde me graag breder inzetten om het doel van KWF te helpen bereiken: “er voor zorgen dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker”. Als bestuurslid heb ik me daarom in de eerste jaren gefocust op de organisatie van de collecte. Met de komst van de nieuwe bestuursleden kunnen we onze activiteiten uitbreiden en zodoende een nog grotere bijdrage leveren aan het goede werk van KWF.

Walther (Coördinator evenementen)

Mijn naam is Walther Kuppens en ik ben een trotse vader van 4 kinderen. Samen met mijn vrouw woon ik in De Blaak en ondanks het feit, dat ik niet in Tilburg geboren ben, voel ik me hier al heel lang prima thuis. Ik ben hier namelijk blijven “hangen” na mijn studententijd. Naarmate ik ouder word, merk ik, dat ik steeds beter in staat ben om dichter bij mezelf te blijven, maar ook op zoek ga naar waar ik een zinvolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Zo ben ik enkele jaren geleden persoonlijk geconfronteerd met kanker. Dit zet de zaak letterlijk en figuurlijk op scherp en heb je binnen 1 oogopslag duidelijk voor ogen wat nu echt belangrijk is in het leven. Op nummer één staat hier zonder twijfel mijn gezin, maar er is meer. Ik ben blij dat ik me hard kan maken om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding afdeling Tilburg, zodat deze vervelende ziekte uit alle macht kan worden bestreden.

Sau-Chen (Coördinator collecte)

Ik ben Sau-Chen en in het najaar van 2017 het team van KWF Tilburg gaan versterken in de functie van collecte – coördinator. Ik ben 3 jaar geleden begonnen als collectant en na 1 jaar heb ik besloten wijkhoofd te worden. Uiteraard blijf ik actief deelnemen aan de deur-tot-deur collectes! Iedereen heeft een persoonlijke motivatie waarom hij of zij graag iets voor KWF wilt betekenen, ik dus ook en samen met alle vrijwilligers bij KWF gaan wij het verschil maken. Er komt een dag dat wij eindelijk ons doel gaan bereiken : kanker uit ons leven bannen

Yvonne (Coördinator collecte)

Mijn naam is Yvonne Schellekens. Helaas heb ik meerdere keren in mijn nabije omgeving te maken gehad met dierbaren die kanker kregen of eraan overleden zijn. Dat motiveert mij om mijn steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker. Daarom ben ik sinds ongeveer 7 jaar betrokken bij KWF Tilburg als collectant, later als wijkhoofd en nu zet ik me in als collecte-coördinator. Samen met alle vrijwilligers draag ik bij aan het behandelbaar maken van kanker. Zodat we dichterbij een grotere kans op genezing komen.

Marie-José (Algemeen Besuurslid)

Mijn naam is Marie-José Hooijen, 53 jaar geboren en getogen in Tilburg. Naast mijn dagelijks werk ben ik graag ook sociaal betrokken daarom was de stap als regionaal bestuurslid naar KWF een hele logische en bewuste. Ik hoop namelijk op deze manier een steentje bij te kunnen dragen om meer geld te genereren voor nog meer onderzoek zodat wij deze ziekte de wereld uit kunnen helpen. Aan enthousiasme ontbreekt het zeker niet binnen het bestuur en alle vrijwilligers binnen de regio.

Inge (Algemeen Bestuurslid)

Ik ben Inge Hustings, woon in Tilburg met mijn drie dochters en werk bij NeXT Advocaten als advocaat. Een van mijn specialisaties is Gezondheidsrecht en in dat kader, maar ook persoonlijk zet ik me graag maatschappelijk in voor KWF. Gelukkig is kanker al veel beter behandelbaar dan vroeger en heb ik dat binnen mijn familie mogen ervaren. Ik zet me samen met alle andere vrijwilligers graag in om kanker behandelbaar te maken voor iedereen.

Jolanda van de Water (Ambassadeur)

Ik ben Jolanda van de Water en sinds 2016 werkzaam als maagdarmleverarts in het ETZ in Tilburg. In 2018 heb ik kennis mogen maken met KWF Tilburg en heb ik besloten mij hierbij aan te sluiten; als maagdarmleverarts, maar ook persoonlijk. Zowel in mijn werk als privé word ik regelmatig geconfronteerd met kanker. Het is dan ook ernstig duidelijk dat er nog steeds veel mensen overlijden aan de gevolgen van kanker en dat er meer onderzoek, en dus geld, nodig is om dit te veranderen en kanker een chronische ziekte te maken en uiteindelijk zelfs te genezen. Hier zet ik mij graag voor in.