Nieuwsberichten

KWF Tilburg zoekt nieuwe vrijwilligers voor  Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout!

KWF Tilburg is op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij of ken jij iemand die ons wil gaan helpen, neem dan contact op via info@kwftilburg.nl! We zoeken vrijwilligers voor diverse functies: collectant, wijkhoofd, districtcoördinator en collectecoördinator.

Wil je meer weten? Klik dan op de links naar de uitgebreidere vacatures, natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met ons via [niet meer in gebruik].

Collectecoördinator Tilburg
Als collectecoördinator regel je alles voor de KWF-collecte in Tilburg. Dit doe je samen met het team van vrijwilligers. Je maakt onderdeel uit van het vrijwilligersbestuur van KWF Tilburg. Je werkt nauw samen met de districtscoördinatoren en de rest van het bestuur. Samen met hen zet je, je door het jaar heen in- en bereidt je de vrijwilligers voor op een geweldige collecteweek. Jij maakt samen met de andere vrijwilligers het verschil voor mensen met kanker!

Als KWF-collectecoördinator:
• organiseer je de jaarlijkse KWF-collecte in Tilburg
• coördineer je de bestelling en uitgifte van de collectematerialen
• onderhoud je het contact met de vrijwilligers en houd je ze gemotiveerd
• werf je nieuwe enthousiaste vrijwilligers
• ben je medeverantwoordelijk voor de (financiële) administratie incl. het storten en verantwoorden van de opbrengst

Districtscoördinatoren (Reeshof, Centrum, Noord, Oost, Zuid, West)
Dit is een nieuwe functie binnen KWF Tilburg! Het instellen van de functie districtscoördinator maakt onderdeel uit van de volgende professionaliseringsslag van KWF Tilburg, waarin we meer inzetten op een goede verbinding met en tussen onze vrijwilligers! Daar ligt dan ook jouw rol, jij gaat de verbindende factor worden in jouw stadsdeel. Als districtscoördinator regel je daarnaast samen met de collectecoördinator alles voor de KWF-collecte voor jouw stadsdeel. Samen met het lokale team van vrijwilligers zet je begin september een strakke collecte neer. Je werkt veel samen met de collectecoördinator, wijkhoofden en de collectanten.

Als KWF-districtscoördinator:
• organiseer je de jaarlijkse KWF-collecte in jouw stadsdeel
• werf je nieuwe enthousiaste vrijwilligers
• coördineer je de bestelling en uitgifte van de collectematerialen in jouw stadsdeel
• onderhoud je het contact met de vrijwilligers en houd je ze gemotiveerd
• Ben je medeverantwoordelijk voor de (financiële) administratie incl. het storten en verantwoorden van de opbrengst

Wijkhoofden
Als wijkhoofd organiseer je de KWF-collecte in jouw eigen wijk. Zo maak jij samen met je team van 10-15 collectanten ieder jaar het verschil in de collecteweek!

Als wijkhoofd:
• zorg je dat er genoeg enthousiaste collectanten zijn voor jouw wijk
• deel je collectanten in op looproutes
• zorg je dat je collectanten op tijd de collectebus en overige materialen krijgen
• in en tel je het geld en administreer je de opbrengst
• houd je de contactgegevens van je collectanten bij
• bedank je je collectanten na afloop van de collecte

Collectanten Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout
Als collectant ga je in de week van 5 t/m 11 september met de collectebus langs de deuren of collecteer je online via bijvoorbeeld Facebook en Whatsapp. Je kunt je bus natuurlijk ook meenemen naar je werk, de (sport)vereniging of een feestje. Hoe voller je bus, hoe meer geld er besteed kan worden aan de doelen van KWF.

Als KWF-collectant:
• collecteer je huis-aan-huis in je eigen buurt of op straat
• kom je op een leuke manier in contact met je buren
• leer je kinderen hoe belangrijk het is iets voor een ander te doen
• draag je direct bij aan meer geld voor goede zorg en onderzoek
• … en kun je óók mobiel collecteren via WhatsApp of social media!


TILBURG HAALT BIJNA €30.000 OP VOOR KWF!

Collecteweek ondanks corona succesvol

Tilburg, 23 september 2020 – Tijdens de KWF collecteweek in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout is door vrijwilligers maar liefst 29.386 euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF investeren in levensreddend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt. Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven: bijna 20% van de giften kwam binnen via het scannen van een QR-code of via WhatsApp.

Juist nu
“We zijn iedereen in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout heel dankbaar voor hun gift”, zegt Helga Meijer, voorzitter van afdeling Tilburg. “Juist nu is de steun aan kankerpatiënten hard nodig. Onderzoek en zorg mag niet stilvallen. We zijn daarom blij dat we toch hebben kunnen collecteren. En veel mensen met ons: tijdens het collecteren hebben we veel positieve reacties gehad aan de deur, maar ook online. We merkten dat de inwoners van Tilburg en omgeving heel begaan waren met kankerpatiënten, juist nu.”

Gemotiveerde vrijwilligers
“Met alle coronamaatregelen was het natuurlijk een bijzondere collecteweek”, blikt Meijer terug. “Maar onze collectanten waren gemotiveerd om er een succes van te maken. Dat is gelukt: de anderhalve meter was goed te handhaven, en we hebben een prachtig bedrag opgehaald. Het opgehaalde bedrag ligt dichtbij het bedrag wat vorig jaar is opgehaald en daar kunnen we met zijn alle trots op zijn.”

Collectant gemist?
Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte.


KWF TILBURG EN OMSTREKEN ZOEKT COLLECTANTEN!

Tilburg, 3 juli 2020 – De KWF-collecteweek gaat door! Dit jaar zal de collecte gaan plaatsvinden van 30 augustus tot en met 5 september. Er zijn verschillende manieren om op een veilige manier, voor donateur en collectant, geld op te halen voor kankerbestrijding. Het collecteren zal uiteraard voldoen aan de dan geldende RIVM-richtlijnen. Als collectanten liever niet fysiek langs de deuren gaan, is er ook de mogelijkheid om een online collecte te houden. Directeur van KWF Johan van de Gronden: `KWF is hard geraakt door de coronacrisis. Er zijn dit jaar tientallen acties en evenementen gecancelled en met de collecteweek kunnen we eindelijk weer persoonlijk in contact komen met iedereen die de patiënt wil steunen. De collecteweek is van groot belang voor patiënten van nu en in de toekomst en daarom kiezen we ervoor om de collecteweek in aangepaste vorm door te laten gaan.’

Gelukkig kan collecteren op een veilige manier. Van deur tot deur, mét anderhalve meter afstand. Uit onderzoek blijkt dat de huis-aan-huis collecte de meest populaire manier van geven aan een goed doel is: het is eenmalig, er is persoonlijk contact en de gift is anoniem. Behalve een donatie met contant geld is het ook mogelijk om contactloos via een QR-code te doneren.  Tenslotte is het vanaf dit jaar dus ook mogelijk om een online collectebus aan te maken.

Wat blijft hetzelfde? Dat we het samen doen, voor eenzelfde missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Juist nu kunnen we veel betekenen! De Tilburgse vrijwilligersafdeling van KWF is nog druk op zoek naar nieuwe collectanten. Het zijn van collectant kost slechts een paar uurtjes van je tijd en je draagt direct bij aan de doelen van het KWF.

Help je mee? Mail dan vandaag nog naar [niet meer in gebruik]


VERGADEREN IN CORONATIJD

Tilburg, 26 april 2020 – Afgelopen woensdag vond onze bestuursvergadering plaats. Natuurlijk net wat anders dan dat we normaal gewend zijn, via de voor velen inmiddels bekende, digitale weg. Het was even wennen, maar voornamelijk ook goed om iedereen weer te zien en te spreken.

En: Coronacrisis of niet, wij gaan door!


AFSCHEID VAN VICEVOORZITTER MACHIEL HERMANS

Tilburg, 9 februari 2020 – Eind januari stond de vergadering van het bestuur van KWF Tilburg in het teken van het afscheid van Machiel Hermans. Machiel heeft zich de afgelopen jaren vanuit zijn functie als vicevoorzitter ingezet voor KWF Tilburg en heeft bijgedragen aan een breed scala aan activiteiten die we door de jaren heen hebben georganiseerd en daarnaast stond hij aan de basis van de professionalisering van de communicatie van onze lokale afdeling. Gelukkig hoeven we niet helemaal afscheid te nemen van Machiel en zal hij op de achtergrond af en toe helpen waar nodig en zal hij ons ook tijdens de collecte blijven ondersteunen!

Machiel, wij zijn jou ontzettend dankbaar voor jouw gedreven en aanstekelijke inzet!


WARANDE KLEURT ROOD TIJDENS BUSINESSRUN 2019!

Tilburg, 24 november 2019 – KWF Tilburg blikt terug op een schitterende dag  met een prachtig resultaat: de Warande kleurde rood en samen hebben we maar liefst €15.000,- bij elkaar gerend voor kankeronderzoek. We zijn trots op de 20 bedrijventeams die hard hebben gerend om dit resultaat mogelijk te maken. Daarnaast willen we de sponsoren, zakenvrienden en Stichting Warandeloop hier nogmaals hartelijk danken. Tot volgend jaar!

Hieronder een foto-compilatie van de dag (foto’s gemaakt door Gió-luna Kuppens).


OVERLIJDENSBERICHT CORNÉ HANNINK

Vrijdagavond (22 november) bereikte ons het droevige bericht dat onze KWF collega en huisfotograaf Corné Hannink is overleden. Corné was jarenlang als trouwe vrijwilliger betrokken bij KWF Tilburg.

Corné was een betrokken, vriendelijke man met een hart van goud. We gaan hem ontzettend missen. Tijdens de Warandeloop zullen wij hem met grote dankbaarheid herdenken.

Wij wensen Thea, Marleen, Femke en Bas veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke periode.

Bestuur KWF Tilburg
Helga, Walther, Jes, Marie-Jose, Lars, Inge, Yolanda, Rob, Sau-Chen, Machiel


TILBURG HAALT RUIM € 30.000 OP VOOR KWF KANKERBESTRIJDING

Tilburg, 29 september 2019 De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot heeft maar liefst € 30031,63 opgebracht. Dankzij uw vrijgevigheid kan KWF investeren in haar doelen. Zodat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met de ziekte.

70e KWF-collecteweek
Deze collecteweek was extra bijzonder, doordat het de 70e editie was. Prinses Beatrix verrichte op 31 augustus de eerste slag van een speciale KWF Munt ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. In de week erna, gingen maar liefst 80.000 collectanten de straat op, verspreid over 800 collecteteams. Het collecteteam van Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot was met zo’n 300 collectanten goed vertegenwoordigd.

Over KWF Kankerbestrijding
Een gift aan KWF, maakt nieuwe doorbraken in kankeronderzoek mogelijk. Dat helpt: sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25% naar 65%. Daarnaast besteedt KWF de collecte-opbrengst aan het voorkomen van kanker en aan ontwikkelingen, waardoor mensen een beter leven krijgen tijdens en na de ziekte.

KWF-collecteteam Tilburg e.o.
Voorzitter Helga Meijer van KWF Tilburg: “De vrijwilligers zijn onmisbaar voor KWF. De inzet die zij wederom hebben laten zien is onbetaalbaar en wordt enorm gewaardeerd! Nogmaals dank aan alle vrijwilligers!”. Ook collectecoördinator Sau-Chen Kan dankt de vrijwilligers die zich ingezet hebben tijdens de collecteweek: “Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers uit Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot hebben we dit jaar wederom een succesvolle collecteweek gehad. Dit jaar helaas zonder de collecte bij de wedstrijden van Willem II en de Tilburg Trappers, maar wel ontzettend fijn dat Berkel-Enschot na een jaar afwezigheid weer terug op de kaart staat. Top gedaan allemaal!”

Collectant gemist?
Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte.


KWF TILBURG EN STICHTING WARANDELOOP BUNDELEN KRACHTEN OPNIEUW IN STRIJD TEGEN KANKER

Tilburg, 20 augustus 2019 – In 2018 is KWF Tilburg succesvol gestart met een samenwerkingsverband met de Stichting Warandeloop, wat heeft geresulteerd in veel steun en donaties vanuit Tilburgse ondernemers voor kankeronderzoek. Daarom hebben Cees van Loon, voorzitter Warandeloop, Frans Bonants, bestuurslid en coördinator Businessrun Warandeloop, Helga Meijer, voorzitter KWF Tilburg, en Walther Kuppens, evenementen coördinator KWF Tilburg, dit jaar wederom de handen ineengeslagen.

De Warandeloop steunt KWF Kankerbestrijding en zo gaan we samen de strijd aan tegen kanker. Dankzij onderzoek komen we samen steeds dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker, maar helaas is kanker nog steeds niet de wereld uit. Nog altijd krijgt één op de drie mensen te maken met kanker.

Met deelname aan deze bijzondere Businessrun tijdens de Warandeloop op zondag 24 november 2019 steunen bedrijven KWF Kankerbestrijding. Daarnaast gaat KWF Tilburg zelf ook weer deelnemen aan de Businessrun en levert zij vanuit het eigen relatienetwerk een bijdrage aan het deelnemersveld. Met deze lokale actie wil KWF Tilburg samen met de bedrijven in Tilburg en omstreken geld ophalen om KWF te steunen bij het behalen van haar doelen.

Voor 2019 zijn er drie mogelijkheden om KWF Tilburg een extra warm hart toe te dragen middels donaties en het leveren van een sportieve prestatie bij de Businessrun Warandeloop:

  • Sponsorpakket “Vrienden van KWF Tilburg”: naamsvermelding Social Media & banner on event. Ad €250,-
  • Sponsorpakket “Zilver” KWF Tilburg: deelname business team (3 lopers)  5 of 10KM (heren, vrouwen of gemengd), naamsvermelding Social Media, banner on event. Ad €600,-.
  • Sponsorpakket “Goud” KWF Tilburg: deelname minimaal 2 teams Businessrun (6 lopers) 5 of 10KM (heren, vrouwen of gemengd): naamsvermelding Social Media, banner on event en spandoek op parcours op zichtlocatie Warandeloop. Ad €1000,-.

Deelnemers aan de Businessrun worden van harte uitgenodigd en aangemoedigd om middels een persoonlijke oproep bij vrienden en kennissen, collega’s additioneel geld op te halen ten behoeve van KWF Tilburg (een actie website zal hiervoor worden ingericht).

Daarnaast wordt tijdens het event een “meet and greet” georganiseerd en bent u van harte uitgenodigd om de deelnemers aan te moedigen.

Tenslotte, KWF Tilburg organiseert 17 september om 19:00 uur een bijeenkomst in het ETZ waarin wij u meer achtergrondinformatie hopen te verschaffen over het goede werk dat verricht wordt op het gebied van kanker preventie en genezing. Tijdens deze avond hoort u bijvoorbeeld wat er dagelijks gebeurt bij het specialisme Maag, Darm en Lever (MDL), dat nauw samenwerkt met oncologie, chirurgie en diëtiek, of hoe het bevolkingsonderzoek naar darmkanker wordt ingericht.

Wilt u als bedrijf deelnemen en KWF steunen in de strijd tegen kanker? En rent u mee tegen kanker? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via [niet meer in gebruik] of telefonisch op ….

Het bestuur van KWF Tilburg hoopt op uw steun!


Jubileumavond voor vrijwilligers langer dan 12,5 of 25 jaar in touw als collectant en/of wijkhoofd voor KWF Kankerbestrijding afdeling Tilburg.

Dinsdag 23 oktober jl. zijn in Bank15 zes vrijwilligers door het bestuur van KWF Tilburg in het zonnetje gezet. Ze ontvingen een onderscheiding waaronder een “zilveren of gouden speld” en bloemen uit handen van de voorzitter Helga Meijer.  Op deze wijze bedankt KWF Kankerbestrijding de jubilarissen voor hun jarenlange inzet en ervaring.
Jaarlijks sterven er zo’n 45.000 mensen als gevolg van kanker, ofwel 5 mensen per uur. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.
Voor de collecte gaan in Tilburg ieder jaar weer ongeveer 350 mensen op pad. Ook dit jaar is er weer een prima resultaat behaald. De inzet, ervaring en motivatie van de collectanten en wijkhoofden is daarbij van onschatbare waarde. Zij zijn ieder jaar weer in touw om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Dit in het vertrouwen dat vrijwel iedereen die deze vreselijke ziekte overkomt, daar baat bij heeft.
Zilveren Speld voor 12,5 jaar Collectant: mevr. B. Snelders – v.d. Put, mevrouw M. Van Beek, dhr. R. Wennekes 
Zilveren Krab Speld voor 12,5 jaar Wijkhoofd: mevr. E. Wennekes, mevr. B. Snelders – v.d. Put
Gouden Krab voor 25 jaar Wijkhoofd: mevr. A. Van de Put, mevr. M. Van de Schoot.

TEAMGENOTEN GEZOCHT VOOR OLYMPISCH KAMPIOENE VIJFKAMP IN DE STRIJD TEGEN KANKER

KWF Tilburg gaat de sportieve tour op! Op zondag 25 november neemt de lokale afdeling van KWF Kankerbestrijding deel aan de BDO Businessrun tijdens de Warandeloop. Bedrijven kunnen naast deze sportieve bijdrage ook een bijdrage leveren aan de bestrijding van kanker. Zo kunnen zij al voor 600 euro een sponsorpakket aanschaffen om geld in te zamelen voor de ziekte waar één op de drie mensen mee te maken krijgt. Deze actie wordt ten volste ondersteunt door de nieuwe ambassadrice van KWF TIlburg Nadine Broersen. Zij is wereldkampioene op de vijfkamp in 2014 en zal op zondag 25 november een warming-up verzorgen voor de deelnemende teams. U kunt bovendien met haar een team vormen!

Wilt u meedoen? Met 3 mensen heeft u een team (gemengd/man/vrouw) en kan u heel uw bedrijf inschrijven voor de afstanden 5 km, 10 km hardlopen of gezamenlijk deelnemen aan de estafette 3x 800m (NIEUW). Met het bronzen sponsor pakket (600 euro) vergroot u uw naamsbekendheid in de regio door promotie via onze social media kanalen, komt uw logo op onze KWF Tilburg website en in de VIP-Ruimte en krijgt u een KWF-shirt met uw eigen bedrijfslogo. Voor het zilveren sponsorpakket, tevens voor drie personen, krijgt u daar bovenop ook een banner langs het parcours. Ten slotte maakt u in het gouden sponsorpakket (1000 euro) deel uit van het team van Nadine Broersen tijdens de estafette! U krijgt hierbij dus de kans om met twee personen een team te vormen met deze olympisch kampioene. Wilt u meer informatie over deze unieke mogelijkheid? Neem dan vandaag nog contact op met [niet meer in gebruik] Want op is op! Op deze wijze zorgen we samen met u voor een wereld waar niemand meer hoeft te sterven aan kanker.


WARANDELOOP STEUNT KWF TILBURG IN STRIJD TEGEN KANKER

Tilburg, 9 april 2018 – Cees van Loon, Voorzitter Warandeloop, Helga Meijer, Voorzitter en Walther Kuppens, Evenementen Coördinator van de vrijwilligersorganisatie KWF Tilburg, hebben de handen ineengeslagen.

Op zondag 25 november 2018 gaat KWF Tilburg voor het eerst deelnemen aan de BDO Businessrun tijdens de Warandeloop. Met zoveel mogelijk teams leveren zij vanuit hun eigen relatienetwerk een bijdrage aan het deelnemersveld. Dit jaar wordt bovendien het Europees Kampioenschap op hetzelfde terrein als de Warandeloop georganiseerd. 700 topatleten uit heel Europa komen naar Tilburg om te strijden om de medailles.

Met deelname aan deze bijzondere Businessrun steunen bedrijven KWF Kankerbestrijding. Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Dankzij onderzoek komen we samen steeds dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Maar helaas is kanker nog steeds niet de wereld uit. Met deze lokale actie wil KWF Tilburg samen met de bedrijven in Tilburg en omstreken geld ophalen om KWF zo te steunen in het behalen van haar doelen.

Tijdens de BDO Businessrun op zondag 25 november 2018 kunnen bedrijven een topprestatie neerzetten door mee te doen én door geld in te zamelen voor dit goede doel. Er zijn initiatieven met ETZ Twee Steden om hier lokaal mede een gezicht aan te geven. Loop jij al warm voor zondagmiddag 25 november 2018? En wil je als bedrijf deelnemen en KWF steunen in de strijd tegen kanker? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via [niet meer in gebruik] of telefonisch op …