Alpe d’HuZes

Alpe  d’HuZes  is  een  actie  waarbij  deelnemers  hardlopend,  wandelend  of  fietsend  onder  het motto ’opgeven is geen optie’ op 6 juni 2019 tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

De Tilburgers Margriet Ratelband – Roothaert en Jacky Leijten lopen en fietsen al jaren Alpe D’Huzes ter nagedachtenis van hun overleden dierbaren en voor de mensen die de strijd verloren hebben of nog steeds hard aan het strijden zijn.

Dit jaar heeft Team Bijnen een mooi bedrag van €15.000,- opgehaald. Chapeau! “We zijn zeer verheugd dat we in 2019 als team KWF TILBURG de berg op gaan. We gaan met een nog grotere groep, ± 25 personen, de berg beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Samen staan we sterk en opgeven is geen optie!”.

Klik de link en lees over de mogelijkheden om het Alpe d’Huzes KWF Tilburg te sponsoren. Voor vragen kun je contact opnemen met alpedhuzes@kwftilburg.nl 

KWF- Alpe d’Huzes 2019 def.

Alles uit de kast voor Alpe D’HuZes

Doneer uw gebruikte kleding, schoenen en huishoudelijk textiel en help de stichting Alpe D’HuZes met hun strijd tegen kanker! Breng het naar één van de adressen op deze flyer of stuur een appje naar hetzelfde nummer. Alvast bedankt

Bestuur Alpe D’HuZes KWF Tilburg

Het bestuur van Alpe d’Huzes KWF Tilburg bestaat uit vier bestuursleden en wordt door het bestuur KWF Tilburg ondersteund.  Elk bestuurslid zal zich hieronder kort voorstellen. Mocht je in contact willen komen met één specifiek bestuurslid, stuur een mail naar alpedhuzes@kwtilburg.nl en je wordt met de juiste persoon in contact gebracht.

Jacky Leijten (Voorzitter)

Graag stel ik mijzelf aan u voor. Mijn naam is Jacky Leijten, 29 jaar. Ik ben sinds dit jaar Voorzitter van Alpe d’HuZes team KWF Tilburg. Ik ben 6 jaar geleden begonnen met Alpe d’HuZes nadat mijn moeder kwam te overlijden. Zij heeft een onmogelijke strijd moeten strijden en is mijn voorbeeld dat opgeven geen optie is. Door samen de strijd aan te gaan kunnen we iets betekenen om nog meer geld in te zamelen voor onderzoeken naar deze ziekte.

Magriet Ratelband (Secretaris)

Mijn naam is Margriet Ratelband- Roothaert. Geboren in het hartje van centrum Tilburg. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen en inmiddels ook 5 kleinkinderen. Via onze vrienden Danny en Jacky Leijten heb ik kennis gemaakt met Alpe d’HuZes.

Veel te jong heb ik afscheid moeten nemen van mijn vader, die alvleesklierkanker heeft gehad. Helaas, op nog veel jongere leeftijd, heb ik ook afscheid moeten nemen van mijn broer. Hij kreeg de diagnose longkanker. Beiden hebben een erg vervelende en pijnlijke periode door moeten maken, iets wat je hele leven bijblijft en veel indruk op me heeft gemaakt. Daarnaast hebben we een goede vriend van ons, ook aan kanker verloren. Tijdens zijn ziek zijn heb ik hem mogen begeleiden en hem tot het laatste moment kunnen steunen.

Door nauw betrokken te zijn bij het proces rondom kanker en de indruk die dit achter laat, wilde ik graag iets doen, om een bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek en hopelijk genezing van kanker. Ik beklim daarom 2 keer de Alp d’Huzes, om zo mijn financiële steentje bij te kunnen dragen. Ook mijn man heeft de berg mee beklommen. De afgelopen jaren heeft me dat geholpen om het verlies van mijn dierbaren een plekje te kunnen geven. Iedere keer opnieuw is het een bijzondere ervaring om met lotgenoten de klim te mogen maken. Inmiddels ben ik secretaris van ons team en draag mede zorg voor alle activiteiten die we organiseren, om geld in te zamelen voor Alpe d’ HuZes.

Ik ben blij en trots op al die mensen die ik de afgelopen jaren heb leren kennen en die zich ook inspannen voor dit mooie doel.

Daarom: OPGEVEN IS GEEN OPTIE!

Jack van Oevelen (Penningmeester)

Ik ben Jack van Oevelen 66 jaar getrouwd en vader van 3 kinderen en opa van 5 klein kinderen, 40 jaar werkzaam geweest als beroepsbrandweerman in Tilburg, momenteel werk ik een avond in de week als huisartsenpost chauffeur in Tilburg en Waalwijk. Waardoor ik regelmatig geconfronteerd wordt met de vreselijke ziekte kanker, 6 jaar geleden kwam het evenement Alp d’Huzes op mijn pad, wat als een virus gaat werken, momenteel ben ik de penningmeester van de groep die werkt aan het geld ophalen voor dit evenement, en hoop met de medewerking van vele dat we een mooi bedrag op kunnen halen zodat we samen met KWF kunnen werken om de dodelijke ziekte kanker de wereld uit te helpen en deze chronisch te maken, als we rondom ons heen kijken is er altijd wel iemand die met deze ziekte te maken heeft, zelf ben ik behandeld aan mijn slokdarm om te voorkomen dat ik slokdarm kanker zou krijgen, en bij mijn vrouw is een melanoom op de heup weggehaald met een goed resultaat.

Jan van Ingen (Coördinator Sponsoring)

Graag stel ik mij voor.: mijn naam is Jan van Ingen en ik ben 54 jaar. Ik ben woonachtig in de Tilburgse nieuwbouwwijk Reeshof. Ik ben sinds 1988 getrouwd met Margriet, die eveneens actief is bij Alpe d’HuZes zowel als vrijwilliger en ook al Diamant sponsor. Wij hebben 3 kinderen en sindskort een kleindochter. Door mijn vrouw haar bedrijf, Margriet van Ingen Uitvaartzorg, zijn wij enige tijd geleden in contact gekomen met Jacky en Danny. Mede door hun enthousiasme en hun instelling: “opgeven is geen optie” zijn wij enthousiast geraakt over de stichting Alpe d’HuZes. Als nieuw lid van het bestuur Alpe d’HuZes wil ik mij 100 % gaan inzetten om zoveel mogelijk bedrijven te betrekken bij onze stichting. Wij dienen allemaal één doel: de ziekte, kanker MOET de wereld uit. Hiervoor is nu en in de toekomst heel veel geld nodig. Wij willen het mede mogelijk maken dat deze doelstelling gerealiseerd gaat worden. Voor de toekomst maar zeker ook ter nagedachtenis aan al onze dierbare die wij reeds door deze ziekte zijn kwijtgeraakt.

 Sponsoren

De Alpe D’HuZes kan niet bestaan zonder onze sponsoren: