Publicaties & Persberichten

Jubileumavond voor vrijwilligers langer dan 12,5 of 25 jaar in touw als collectant en/of wijkhoofd voor KWF Kankerbestrijding afdeling Tilburg.

Dinsdag 23 oktober jl. zijn in Bank15 zes vrijwilligers door het bestuur van KWF Tilburg in het zonnetje gezet. Ze ontvingen een onderscheiding waaronder een “zilveren of gouden speld” en bloemen uit handen van de voorzitter Helga Meijer.  Op deze wijze bedankt KWF Kankerbestrijding de jubilarissen voor hun jarenlange inzet en ervaring.
Jaarlijks sterven er zo’n 45.000 mensen als gevolg van kanker, ofwel 5 mensen per uur. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.
Voor de collecte gaan in Tilburg ieder jaar weer ongeveer 350 mensen op pad. Ook dit jaar is er weer een prima resultaat behaald. De inzet, ervaring en motivatie van de collectanten en wijkhoofden is daarbij van onschatbare waarde. Zij zijn ieder jaar weer in touw om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Dit in het vertrouwen dat vrijwel iedereen die deze vreselijke ziekte overkomt, daar baat bij heeft.
Zilveren Speld voor 12,5 jaar Collectant: mevr. B. Snelders – v.d. Put, mevrouw M. Van Beek, dhr. R. Wennekes 
Zilveren Krab Speld voor 12,5 jaar Wijkhoofd: mevr. E. Wennekes, mevr. B. Snelders – v.d. Put
Gouden Krab voor 25 jaar Wijkhoofd: mevr. A. Van de Put, mevr. M. Van de Schoot.

TEAMGENOTEN GEZOCHT VOOR OLYMPISCH KAMPIOENE VIJFKAMP IN DE STRIJD TEGEN KANKER

KWF Tilburg gaat de sportieve tour op! Op zondag 25 november neemt de lokale afdeling van KWF Kankerbestrijding deel aan de BDO Businessrun tijdens de Warandeloop. Bedrijven kunnen naast deze sportieve bijdrage ook een bijdrage leveren aan de bestrijding van kanker. Zo kunnen zij al voor 600 euro een sponsorpakket aanschaffen om geld in te zamelen voor de ziekte waar één op de drie mensen mee te maken krijgt. Deze actie wordt ten volste ondersteunt door de nieuwe ambassadrice van KWF TIlburg Nadine Broersen. Zij is wereldkampioene op de vijfkamp in 2014 en zal op zondag 25 november een warming-up verzorgen voor de deelnemende teams. U kunt bovendien met haar een team vormen!

Wilt u meedoen? Met 3 mensen heeft u een team (gemengd/man/vrouw) en kan u heel uw bedrijf inschrijven voor de afstanden 5 km, 10 km hardlopen of gezamenlijk deelnemen aan de estafette 3x 800m (NIEUW). Met het bronzen sponsor pakket (600 euro) vergroot u uw naamsbekendheid in de regio door promotie via onze social media kanalen, komt uw logo op onze KWF Tilburg website en in de VIP-Ruimte en krijgt u een KWF-shirt met uw eigen bedrijfslogo. Voor het zilveren sponsorpakket, tevens voor drie personen, krijgt u daar bovenop ook een banner langs het parcours. Ten slotte maakt u in het gouden sponsorpakket (1000 euro) deel uit van het team van Nadine Broersen tijdens de estafette! U krijgt hierbij dus de kans om met twee personen een team te vormen met deze olympisch kampioene. Wilt u meer informatie over deze unieke mogelijkheid? Neem dan vandaag nog contact op met info@kwftilburg.nl Want op is op! Op deze wijze zorgen we samen met u voor een wereld waar niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

 

 

WARANDELOOP STEUNT KWF TILBURG IN STRIJD TEGEN KANKER

Tilburg, 9 april 2018 – Cees van Loon, Voorzitter Warandeloop, Helga Meijer, Voorzitter en Walther Kuppens, Evenementen Coördinator van de vrijwilligersorganisatie KWF Tilburg, hebben de handen ineengeslagen.

Op zondag 25 november 2018 gaat KWF Tilburg voor het eerst deelnemen aan de BDO Businessrun tijdens de Warandeloop. Met zoveel mogelijk teams leveren zij vanuit hun eigen relatienetwerk een bijdrage aan het deelnemersveld. Dit jaar wordt bovendien het Europees Kampioenschap op hetzelfde terrein als de Warandeloop georganiseerd. 700 topatleten uit heel Europa komen naar Tilburg om te strijden om de medailles.

Met deelname aan deze bijzondere Businessrun steunen bedrijven KWF Kankerbestrijding. Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Dankzij onderzoek komen we samen steeds dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Maar helaas is kanker nog steeds niet de wereld uit. Met deze lokale actie wil KWF Tilburg samen met de bedrijven in Tilburg en omstreken geld ophalen om KWF zo te steunen in het behalen van haar doelen.

Tijdens de BDO Businessrun op zondag 25 november 2018 kunnen bedrijven een topprestatie neerzetten door mee te doen én door geld in te zamelen voor dit goede doel. Er zijn initiatieven met ETZ Twee Steden om hier lokaal mede een gezicht aan te geven. Loop jij al warm voor zondagmiddag 25 november 2018? En wil je als bedrijf deelnemen en KWF steunen in de strijd tegen kanker? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@kwftilburg.nl of telefonisch op 06-54987440.

Jaarverslag 2017

In het jaar 2017 is de lokale afdeling Tilburg van coördinerende structuur over gegaan naar een bestuurlijke structuur. Vanaf november 2016 zijn er nieuwe bestuursleden aangetreden. Het jaarverslag van 2017 kunt u hier lezen:

KWF Tilburg – Jaaroverzicht 2017

 

Reünie discotheek Liberty Goirle. Kaartverkoop ten behoeve van Alpe d’HuZes / KWF Kankerbestrijding (31-01-2018)

Op zaterdag 24 februari a.s. zal er een reünie plaatsvinden van disco Liberty te Goirle. Exact 25 jaar geleden sloot deze disco zijn deuren op de locatie waar nu Broeder Liplap gevestigd is.

Het idee werd  enkele maanden geleden geboren toen eigenaren van Liplap Johan Brands en Marloes Wouters (zoon van de vorige uitbater Kees Brands en diens echtgenote) op Facebook wat foto’s plaatste van Liberty destijds. De reacties waren overweldigend en zonder uitzondering positief. Samen met Jürgen de Beer en Peter van Leeuwen werden de koppen bij elkaar gestoken om te praten over een reünie want kennelijk leefde Liberty nog in veel mensen voort.

Omdat Marloes en Johan wisten dat hun medewerker Peter van Leeuwen de Alpe d’HuZes al enige jaren fietste ten behoeve van KWF Kankerbestrijding werd door hen besloten om 2 euro per verkocht entreebewijs aan dit doel te doneren. Voor Peter een extra reden om via social media nóg harder te werken aan de verkoop! Echter, binnen twee maanden had hij de kaarten al zowat verkocht en toen kwamen de uitbaters met een nóg mooier bericht. Ná aftrek van de twee consumpties en de hapjes waar de bezoekers op getrakteerd worden zou de rest van de kaartverkoop aan Team Jasta (onder die naam gaan Peter en zijn goede vriend Jan Staps de berg op 7 juni 2018 bedwingen) gedoneerd worden. Cafe D’n Brands en partycentrum Broeder Liplap willen hiermee laten zien dat ze met overtuiging willen werken aan een maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Dat kankerbestrijding in Goirle leeft werd al snel nóg duidelijker. Koen de Jong van JongFood, KwalitariaTra, Keurslagerij Van Hest, Slagerij Hein Swolfs boden ieder belangeloos een gedeelte van de hapjes te sponsoren waardoor de opbrengst voor Alpe d’HuZes nog verder steeg. Het exacte bedrag zal pas op 24 februari bekend gemaakt worden maar dat het in ieder geval de € 2.000 overstijgt is al zeker! Mocht je dit bedrag nog een stukje op willen hogen doneer dan op https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teamjasta

Heel Tilburg (2017)

In september 2017 heeft voorzitter Helga Meijer een uitleg gegeven over de nieuwe pin collectebus, welke voor het eerst gebruikt wordt in de collecteweek van 2017! Het interview kun je hier teruglezen.

Tillywood (2017)

Klik hier voor de editie van Tillywood waar KWF Tilburg in genoemd staat. Op pagina 52 en 53 vertelt onze voorzitter Helga Meijer over KWF Tilburg en haar ambities.